Verwijdering asbest

Asbesthoudend materiaal vervangen is altijd de beste oplossing. Hoe dringend zo'n vervanging is, hangt af van hoe verweerd het materiaal is.

 

Hechtgebonden asbest, waarbij de vezels stevig vastzitten in het dragermateriaal (bv. asbestcementen golfplaten, leien of buizen):

in slechte staat, verweerd of moeilijk te verwijderen, wordt best door een aannemer verwijderd waarvan de werknemers een opleidingsattest 'eenvoudige handelingen met asbest' hebben, dat jaarlijks opnieuw moet behaald worden.

 

U mag geen zonnepanelen plaatsen op een asbesthoudend dak.

 

Indien het nog in goede staat is, ben je niet verplicht om je asbest dak meteen te verwijderen. Toch raden we aan om dat zo snel mogelijk te doen. Hoe langer je wacht, hoe duurder en moeilijker het namelijk wordt. Bovendien zal het door de steeds strenger wordende regelgeving in de toekomst toch verplicht worden om asbestdaken te verwijderen. Wil je jouw dak vernieuwen? Dan heb je zelfs geen andere keuze en moet je het asbestdak eerst laten verwijderen.

 

Vanaf 01/01/2021 is er er een verhoogde premie in geval van asbestverwijdering + isolatie.
Om in aanmerking te komen voor deze extra premie, zal het asbest moeten verwijderd worden en afgevoerd worden volgens strikte regels.
Verwijder je tijdens de renovatiewerken asbesthoudende materialen van de dakbedekking of het onderdak, dan kom je in aanmerking voor een verhoging van 8€ per m² geïsoleerde dakoppervlakte.

 

Nieuwe premie voor dakisolatie gecombineerd met asbestverwijdering: vanaf 2021 is er een extra premie voor een dakisolatie of na-isolatie van buitenmuren in combinatie met de verwijdering van een asbesthoudend dak of een asbesthoudende gevelbekleding. In dit geval wordt de premie met 8 euro per m² verhoogd.

Contact

Larumsebrugweg 136, 2440 Geel

+32 14 73 28 63

info@profatwork.be