FAQ - Prof@Work

Moet ik aanwezig zijn op de afspraak?

Wij zouden u graag aanwezig hebben bij schade-opname. Zo wordt elke schade aangetoond. Tijdens de werken kan u het pand even verlaten. Aan het einde van de werken wensen wij toch wel uw beoordeling. Deze mondeling en op papier. Net als de ondertekening van einde werken alsook het attest voor verlaagd btw-tarief.

 

 

Wanneer is asbest schadelijk voor de gezondheid?

Asbest is enkel schadelijk bij inademing van vrijgekomen asbestvezels. Asbestvezels kunnen splitsen in kleine, onwaarneembare vezels. Ze dringen dan zeer diep in de longen door. Daar kunnen ze ontstekingen veroorzaken en ook ernstige ziekten zoals asbestose, longkanker, buik- en longvlieskanker.

  • Asbestvezels zijn niet schadelijk bij huidcontact of bij inslikken (bv. via het drinkwater).
  • Asbestziekten zijn niet overdraagbaar van persoon op persoon.
  • Asbest veroorzaakt geen huidkanker.

 

 

Mag ik mijn asbestdak of -gevel reinigen met hogedruk of ontmossen?

Het is bij wet verboden om een asbestdak te reinigen of ontmossen met een hogedrukreiniger of roterende borstels. Er is geen enkel systeem dat veilig is voor het reinigen van asbestdaken. U mag ook geen staalborstel, schuurpapier, zaag of boor gebruiken, omdat er ook dan asbestvezels vrij in de omgevingslucht en het water terechtkomen.

 

Het enige wat u kunt doen is de dakbedekking op een veilige manier verwijderen en vervangen door een nieuw materiaal dat geen asbest bevat.

Contact

Larumsebrugweg 136, 2440 Geel

+32 14 73 28 63

info@profatwork.be